Općina Dugopolje - Logo Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
04.02.2021.

Udruga Dugopolje Aktivno Radi – DAR veljača, 2021.

Socijalno distanciranje uzrokovano pandemijom COVID- 19 virusa postalo je naša svakodnevica. Više nego ikada, osjećamo se izolirani i sami. Ovo vrijeme utjecalo je na sve, a posebno je izazovno za roditelje i djecu koja su potrebu za socijalizacijom trebala kompenzirati na drugačiji način.

Ali, budući da se cijeli svijet nalazi u istoj situaciji, javili su se i osjećaji koje smo ranije možda zanemarivali – nada, zajedništvo i solidarnost. Upravo potaknuti tim osjećajima nastao je i projekt Srca zahvalnosti koji je osmišljen na način da unese tračak nade u našu zajednicu i pruži podršku onima kojima je najpotrebnija. Kako možemo biti ”veći ljudi” tijekom pandemije? Mi imamo prijedlog: pridružimo se zajednicama diljem svijeta i ukrasimo naše prozore srcima i porukama podrške. A veljača je odlično vrijeme za to jer je upravo veljača mjesec Ružičastih majica, mjesec u kojem su volonteri Udruge DAR organizirali radionice i predavanja na temu ljubaznosti. Nažalost, zbog epidemioloških mjera i preporuka za suzbijanje virusa, morali smo pronaći drugi način za prenijeti sve ono što smo naumili kroz predavanja i radionice. I pronašli smo ga: pozivamo vas da ukrasite svoje prozore srcima i porukama nade i zahvalnosti i pošaljete sliku DAR-ovcima. Primjere već možete vidjeti na društvenim mrežema Udruge DAR. Mi ćemo sve vaše slike dijeliti preko naših društvenih mreža i tako širiti pozitivu, nadu i zahvalnost. Svaka obitelj koja pošalje sliku bit će uključena u tombolu i može osvojiti Slatku košaru za Valentinovo!

Također, ovim projektom želimo djeci naše zajednice ukazati na važnost aktivnog djelovanja i širenja svog kruga djelovanja te organiziramo radionice za osnovnoškolsku djecu na temu izrade Srdaca zahvalnosti za naše zdravstvene djelatnike. Pozvali smo OŠ Dugopolje da nam se pridruži u izdradi srdaca s porukama zahvale za naše zdravstvene djelatnike. Nakon što izradimo srca, zamolit ćemo stanovnike naše zajednice da pripreme male znakove pažnje (npr. slatke pakete, koje možete ostaviti u ljekarni Čipčić – Mirković, Narodnoj knjižni, i školskoj kuhinji) i onda ćemo sve zajedno dostaviti KBC-u Split na Valentinovo. Želimo se zahvaliti svima onima koji su riskirali svoje zdravlje i svoje živote boreći se s COVID-19 virusom. Srca koja napravimo svojim rukama simbol su naše zahvalnosti na njihovoj predanosti, brizi i hrabrosti. To su pokloni od srca onoga koji ih je izradio za srce onoga koji ih prima. Zdravstveni radnici diljem svijeta prvi su na crti obrane i neumorno rade već više od 10 mjeseci. Tuđe potrebe i zdravlje stavljaju ispred vlastitog. Neka nas njihova hrabrost inspirira!

Udruga DAR

Skip to content