Općina Dugopolje - Logo Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
21.03.2017.

Malonogometni klub “UHBDDR”

U mjestu Dugopolje svake godine za blagdane Sv. Mihovila igra se ”Ljetna liga malog nogometa” i ”Malonogometni turnir Sv.Mihovil”, dok se za blagdan Sv. Petra u naselju Kotlenice igra se ” Malonogometni turnir Sv.Petar”. Turnir u Dugopolju počeo je 2003.god. a glavni organizator su Udruga Hrvatskih Branitelja i Dragovoljaca Domovinskog Rata Dugopolje i Općina Dugopolje. Turnir se igra u čast svih branitelja iz općine Dugopolje poginulih u domovinskom ratu (Dražen Šamadan, Igor Perić, Zoran Rogošić, Vjekoslav Jerković i Božidar Čipčić). U Kotlenicama se turnir igra povodom blagdana Sv. Petra, zaštitnika župe Kotlenice, a organizator je UHBDDR i stanovnici Kotlenica.

Mali nogomet u općini Dugopolje igra se na sljedećim lokacijama: U mjestu Dugopolje : Igralište ŠC ”HRVATSKI DOMOLJUB” i školska dvorana U mjestu Kotlenice : školsko igralište U mjestu Koprivno : ŠC ” Dražen Šamadan” Malonogometni turnir Sv. Mihovil održava se svake godine u mjesecu rujnu na ŠC ” HRVATSKI DOMOLJUB” u Dugopolju. Turnir je otvorenog karaktera zbog čega pravo sudjelovanja imaju sve ekipe koje se žele prijaviti. U dosadašnjem natjecanju sudjelovale su ekipe iz cijele Dalmacije dok je jedna ekipa na turniru bila iz susjedne Bosne i Hercegovine ( Mucić company Ljubuški).

Od ove godine (2007.g.) turnir mijenja karakter pa će ubuduće nastupati malonogometni klubovi iz 1. i 2. HMNL uz mogućnosti eventualnog gostovanja malonogometne reprezentacije Hrvatske u sklopu priprema za nadolazeća prvenstva. Obzirom na veliki odaziv, pripreme za turnir traju tokom cijele godine. Prijave za turnir do sada su se, zbog nedostatka prostora, vršile u prostorijama UHBDDR Dugopolje a od ove godine turnir je pozivni i u organizaciji MNK UHBDDR. Osvajači ili pobjednici dosadašnjih turnira su: 2003 god. – 4.GARDIJSKA BRIGADA HV 2004 god. – C.B. LATINO SPLIT 2005 god. – SV. JAKOV DICMO 2006 god. – DISKONTI TONI

MNK UHBDDR neslužbeno je počeo sa djelovanjem 2003.god., dok je 27.09.2006.godine održana je Osnivačka skupština MNK na kojoj je donešena odluka o registraciji kluba u Uredu državne uprave. U početku je klub okupljao članove UHBDDR Dugopolje a nakon registracije 2006.god. okuplja mladež i sve ljude sportske volje. Cilj MNH UHBDDR je okupljanje mladeži i razvoj malonogometnog sporta ( futsala) u općini Dugopolje. MNK UHBDDR ima dvije kategorije igrača ( seniori i juniori) a u planu je i treća (veterani). Seniori se natječu u 2. HMNL.

Sve informacije vezane za turnir mogu se dobiti na broj 099 212 13 98 ili osobno kod predsjednika kluba gosp. Maria Bosančića

Skip to content