Općina Dugopolje - Logo Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
24.08.2022.

Posjetite predavane svjetskog putnika Jurice Falića – Juke u Press centru u Dugopolju

Lokalna akcijska grupa Zagora s projektnim partnerima poziva sve zainteresirane na još jedno u nizu arheoloških, etnoloških i kulturno – antropoloških predavanja naziva “Egipat i povijesno-kulturne poveznice s Dalmacijom ” u okviru projekta (ex)PRESS-PROGRESS koje će se održati 24. kolovoza 2022. u 20:00 sati u PRESS centru ŠC “Hrvatski vitezovi”. Predavanje će održati Jurica Galić Juka, poznati dokumentarni fotograf, svjetski putnik i putopisac. Sudjelovanje na predavanju je besplatno.

Prošle godine Jurica Galić Juka boravio je u Egiptu 3 tjedna, gdje je posjetio i snimio čak 77 lokacija duž egipatskog Nila, od Kaira do Abu Simbela, te manjim dijelom u zapadnoj pustinji. Osim egipatskog kulturnog nasljeđa, Juka će posjetiteljima otkriti skrivene kulturno-povijesne veze Egipta i Dalmacije.

 

Plakat predavane svjetskog putnika Jurice Falića - Juke u Press centru u Dugopolju

Jurica Galić Juka profesionalni je fotograf iz Splita i član Fotokluba Split. Galić je svjetski putnik, pisac, kolumnist, suradnik Meridijana (nacionalnog časopisa za povijest, zemljopis, ekologiju i putovanja), avanturist, youtuber, ljubitelj prirode i utemeljitelj udruge The Mladichi (udruga za putovanja, kreativnost i poticanje pozitivnih životnih vrijednosti). Njegove je fotografske radove u više navrata objavio i ugledni National Geographic u papirnatom izdanju, a i višestruko je međunarodno nagrađivan za svoj dokumentarno-fotografski rad.

Predavanje je organizirano u okviru projekta (ex) PRESS-PROGRESS nositelja Lokalne akcijske grupe Zagora i partnera (Udruga “DAR”, KUD “Pleter” Dugopolje, HPD “Ljubljan” Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje). Projekt (ex) PRESS-PROGRESS u 100%-tnom iznosu financira se iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Republike Hrvatske.

Skip to content