Općina Dugopolje Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
15.07.2019.

Nextbike

Prošli tjedan Općina Dugopolje pustila je u rad sustav javnih bicikli, projekt sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma kojim se potiče razvoj cikloturističke infrastrukture na turistički manje razvijenim područjima.

Sustav javnih bicikala korisnicima omogućuje najam klasičnih gradskih i električnih bicikala na dvije lokacije u naselju Dugopolje – na trgu dr. Franje Tuđmana ispred Doma kulture i na parkiralištu ispred Sportskog centra Hrvatski vitezovi. Trenutno su korisnicima na raspolaganju 4 klasična gradska bicikla i 4 električna bicikla, a bicikle je moguće posuditi i vratiti na bilo koju od ove dvije lokacije.

Nextbike franšizni sustav javnih bicikala prvi je i najveći ovakav sustav u Hrvatskoj i susjednim zemljama, a Nextbike bicikli koriste se u više od 250 gradova u svijetu. Više informacija o korištenju sustava možete dobiti na www.nextbike.hr, a upute za korištenje, cjenici i ostale informacije nalaze se i na terminalima uz stalke s biciklima. Nadamo se da će ovi javni bicikli biti od koristi kako stanovnicima naše općine, tako i zaposlenicima u gospodarskoj zoni te domaćim i stranim turistima kojih je sve više u našoj općini.