Općina Dugopolje Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
19.09.2019.

NAJAVA TREĆEG JAVNOG DOGAĐAJA O GOSPODARENJU OTPADOM U SKLOPU PROJEKTA RazmišljamEKOlogično

U sklopu projekta “RazmišljamEKOlogično” povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača (16.9.) i Europskog dana bez automobila (22.9.), u subotu 21. rujna, na Trgu domovinske zahvalnosti u Dugopolju, bit će organizirana utrka karetima te stručno izlaganje predstavnika tvrtke ALFA ATEST d.o.o. na temu: „Otpad i njegov utjecaj na atmosferu“.

Program službeno započinje u 14.00 sati utrkom karetima. Kareti su izrađeni od otpadnog materijala čime se potiče ponovna uporaba otpada. Nakon stručnog izlaganja tvrtke ALFA ATEST d.o.o., dodijelit će se nagrade za najbrži i najljepši karet uz prigodnu zakusku za sudionike utrke. Naučeno će se odmah i primijeniti jer u 17 h na istoj lokaciji započinje Beer Fest na kojem će se koristiti čaše i pribor za jelo izrađeni od kompostabilne plastike. Dođite, zabavite se i usput nešto naučite o otpadu i njegovom utjecaju na atmosferu i ozonski omotač.

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine. Nositelj projekta je Grad Solin a sunositelji aktivnosti su Općine Klis, Podstrana i Dugopolje.
Projekt “Razmišljam EKOlogično” sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020.