Općina Dugopolje - Logo Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
22.10.2019.

NAJAVA ČETVRTOG JAVNOG DOGAĐAJA O GOSPODARENJU OTPADOM U SKLOPU PROJEKTA – Razmišljam EKOlogično

U četvrtak 24. listopada, u Osnovnoj školi don Lovre Katića u Solinu obilježiti će se Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena u sklopu projekta “Razmišljam EKOlogično”.

Program započinje u 11.30 sati sadnjom koštela u školskom vrtu, potom slijedi izlaganje dviju prezentacija na temu „Mijenjajmo navike, a ne klimu“ i „Školski vrt nekad i sad“ koje će izložiti učiteljice Sanja Modrić i Ankica Glavina sa svojim učenicima. Predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o. zaokružiti će cijelu priču sa stručnim izlaganjem na temu „Utjecaj otpada na klimatske promjene“ te potaknuti prisutne na EKOlogično razmišljanje. Na kraju događaja proglasit će se pobjednik tematskih plakata koje su izradili učenici osnovnih škola na području projekta (Solin, Podstrana, Klis i Dugopolje) za koje su na dosadašnjim provedenim javnim tribinama posjetitelji glasovali.

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine. Nositelj projekta je Grad Solin a sunositelji aktivnosti su Općine Klis, Podstrana i Dugopolje.

 
Projekt “Razmišljam EKOlogično” sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Skip to content