Općina Dugopolje - Logo Općina Dugopolje Dugopolje - Koprivno
Kotlenice - Liska
20.12.2023.

IMPACTS: Iskustva i inovacije iz pilot projekta u Dugopolju

O projektu

Projekt IMPACTS (Inclusive Mobility: Public and Collaborative Trusted Spaces), jednogodišnji projekt koji podržava EIT Urban Mobility, zamislio je javni prijevoz usmjeren na čovjeka u kojem se putnici osjećaju sigurno, podržavaju suputnike i doprinose povratnim informacijama za poboljšanje usluga.

IMPACTS je razvio socio-tehnički alat koji povezuje (i) putnike usluga mobilnosti u blizini off- i online i (ii) omogućuje korisnicima da prijave probleme u urbanom okruženju odgovarajućem pružatelju mobilnosti. Ishod ovog projekta je WizGo aplikacija.

Rezultati Pilota

Kao dio pilot projekta u Dugopolju, usredotočili smo se na unapređenje povezanosti putnika unutar šireg područja Splita. Naš cilj bio je poboljšati iskustvo javnog prijevoza za studente i zaposlenike pružanjem alata za pronalaženje suputnika na temelju različitih kriterija, što rezultira većom udobnošću, sigurnošću i efikasnošću putovanja.

Kroz značajku “CONNECT” testiranu na prigradskim autobusnim linijama koje prolaze kroz Dugopolje (linije 35, 35A i 69), putnici su imali priliku povezivati se dok čekaju autobus, potičući osjećaj sigurnosti i podrške zajednice među putnicima.
Ovaj pilot projekt u Dugopolju poboljšao je povezanost među putnicima i potaknuo pozitivne promjene u iskustvu javnog prijevoza.

“IMPACTS je revolucionaran projekt koji ne samo da poboljšava javni prijevoz, već i gradi zajednice putnika. Ovo je korak prema humanijem, sigurnijem i učinkovitijem načinu putovanja, doprinoseći pritom očuvanju okoliša i boljem iskorištavanju urbanih prostora. Ovaj projekt nije samo o tehničkim inovacijama, već o stvaranju okoline u kojoj se putnici osjećaju podržano i sigurno koristeći javni prijevoz. U pilot projektu u Dugopolju fokusirali smo se na stvaranje modela koji će poslužiti kao temelj za buduća unapređenja javnog prijevoza i povezanosti putnika na širem području Dugopolja.” – (Marija Čipčić, Općine Dugopolje)

Više informacija:

Skip to content