Nalazite se ovdje: Naslovnica
Dobrodošli Ispis E-mail

 

Dragi posjetitelji,

pred Vama je internet „lice“ općine Dugopolje, ovog našeg dragog i blagoslovljenog komadića kugle zemaljske i lijepe nam hrvatske domovine. Tu je samo ono najznačajnije u što smo ulagali naše snage od utemeljenja Općine Dugopolje do danas: gospodarstvo, komunalna infrastruktura, naobrazba, kultura, šport – sve ono što čini svakodnevicu i podiže kvalitetu života jedna takve dinamične zajednice kakva je naša.

Dio onoga što smo uradili pred očima je svima koji iz priobalja krenu prema dalmatinskoj zagori. Još veći i mukotrpniji dio se odvija u sjeni, ali time nikako nije manje važan. Osjetit će se vrlo brzo – bez brige! – kao povećan pojedinačni i društveni standard, viši civilizacijski doseg, dobro očuvan okoliš...

Mi pak, sa svoje strane, zahvaljujemo svima – od županije do središnje države i od javnih poduzeća, pa do privatnih gospodarskih subjekata – koji su legitimni sudionici naših uspjeha. Ali ipak svjesni smo da je sve postignuto vlastitim znanjem i radom, te uz potporu pučanstva općine i njegovih četiriju naselja: Dugopolja, Koprivna, Kotlenica i Liske.

Objašnjenje svih naših postignuća doista je jednostavno: složan rad i demokratski dogovor. I našu općinu čine živi ljudi, sa svim svojim vrlinama i manama, ali, eto – možda povijesnim iskustvom tegobna života ili, još više, zagovorom naših dičnih zaštitnika svetog Mihovila i Jeronima – svih ovih godina nismo dopustili da nam naše slabosti i naše razlike zaklone zajednički cilj, a to je opće dobro.
Dugopoljci – uz sve druge vrline koje ih krase – znaju cijeniti vrijednosti svoje krvavo stečene slobodne i nezavisne države i odatle ono što mnogi izvana prepoznaju kao “dugopoljsko čudo“.

Općinski načelnik
Stanko Balić, prof.
 

Mapa općine

compass

Oglasna ploča

Kalendar događaja

Servisne informacije