Nalazite se ovdje: Naslovnica Kultura Kud Pleter Mandolinsko-tamburaški sastav i svirači tradicijskih glazbala
Mandolinsko-tamburaški sastav i svirači tradicijskih glazbala Ispis E-mail

Mandolinsko-tamburaski_sastav_-_Mihovilovo_2008

Do 2004. godine pri KUD-u je djelovala isključivo sekcija svirača tradicijskih glazbala. Voditelj sekcije uglavnom je pojedince voljne sviranja tradicijskih glazbala učio svirati hrvatska tradicijska glazbala. Posebni afinitet su pokazivali sviranju – lijerice.

U jesen 2004. okupljena je prva grupa potencijalnih članova budućeg mandolinsko-tamburaškog sastava. Mladi su mandolinisti prvi put zasvirali na Božićnom koncertu (22.12.2004.) nakon nepuna dva mjeseca učenja. Otada ova sekcija konstantno napreduje: povećanjem broja članova, kvantitetom usvojenog repertoara i kvalitetom izvedbe. Predstavili su se, od tada na svim folklornim i inim manifestacijama u organizaciji KUD-a «Pleter» u Dugopolju, te redovito prate folklorni ansambl i sekciju pučkih pjevača na svim koncertima i gostovanjima. Mada sve odreda vrlo mladi glazbenici, upornošću u radu i zalaganjem u postizanju kvalitete, zaslužili su i povjerenje ostalih folklornih društava kojima sviraju u pratnji.

 

Sekciji su nabavljeni sva mandolinska i tamburaška glazbala i neophodna tradicijska hrvatska glazbala. Mandolinsko-tamburaški sastav i sekciju svirača tradicijskih glazbala od osnutka vodi gosp. Oliver Rogošić.

Izdvojena gostovanja:

-       HKC «Bunjevačko kolo» u Subotici, Vojvodini (listopad, 2006.),

-       Međunarodni  folklorni festival  u Balatonfoldvaru, Mađarskoj (srpanj, 2007.)

-       Žetvene svečanosti, Subotica, Vojvodina (kolovoz, 2008.)

 

Voditelj: Oliver Rogošić

Lijericar_KUD-a_Pleter_Porec_2008

 

Mapa općine

compass

Oglasna ploča

Kalendar događaja

Servisne informacije